АБВ кани Миков на обсъждането на програмата си

Ръководството на ПП АБВ е изпратило писмено поздравление на новия председател на БСП Михаил Миков, в което се изразява надежда за възможност за бъдеща съвместна работа. Това съобщи по Нова тв зам.-председателят на АБВ Ивайло Калфин. Той допълни, че към Миков е отправена и покана да участва в първото обществено обсъждане на политическите предизборни ангажименти на АБВ, което ще се състои на 3 август.

Преди да говорим за партньорство между АБВ и БСП, трябва да стане ясно какви промени ще настъпят в партията, каза още Ивайло Калфин. По думите му, за да има отворени врати за диалог, то трябва да затворим страницата на миналото и да кажем къде бяха разликите.

АБВ се появи точно заради ръководството, в което активно участваше и Михаил Миков, коментира Ивайло Калфин. Той припомни, че именно АБВ отправи предупреждение, че зависимостта от корпоративни интереси, неясното управление и липсата на ангажимент за изпълнение на предизборните обещания ще свали БСП от власт и поради тази причина трябва да проличи посоката на промяна в партията. По думите на Ивайло Калфин на конгреса на БСП, на който Михаил Миков бе избран за председател на партията, не са били дадени отговорите на тези въпроси. Даже напротив – истинските причини защо има проблем в левицата са били отново скрити. Калфин посочи серия от проблеми в БСП – отклоняване от идейната основа, корпоративни зависимости, неясна формула на управлението.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.