Георги Кадиев: БСП не заслужава да спечели изборите

“БСП трябва да си даде много ясна сметка, че дори и не заслужаваме да спечелим предстоящите избори, ако трябва да съм съвсем откровен, защото нито като управление се справихме, както трябва, нито като реформа в партията”. Това заяви в студиото на bTv бившият депутат от левицата и яростен критик на Сергей Станишев Георги Кадиев. Той каза това в коментар на собствените си думи, цитирани днес в друга медия, че “всеки, който твърди, че БСП ще победи на предстоящите парламентарни избори лъже”. Кадиев потвърди, че стои зад тези свои думи, вкл. защото БСП трябва да си изживее своя катарзис, който не се изчерпва с лъжата, че като се смени председателя на партията и “всичко ще цъфти и ще грее, и ще спечели изборите“.

Георги Кадиев изтъкна, че умишлено е мълчал от конгреса на БСП до днес, защото чакал да види дали нещо ще се промени, но за негово съжаление не е вижда никаква промяна. Според бившият депутат, казаното от новия председател на БСП Михаил Миков, че ще търси „промяна чрез приемственост“ са тръгване в неправилна посока.

“Трябва много рязко скъсване с миналото. Много рязко скъсване с практиките, които бяха насадени тогава с целия този кръг около Сергей Станишев, за да имаш някакво лице и да излезеш пред хората”, обясни своята гледна точка Георги Кадиев, който е един от четиримата депутати от левицата, които преди година не подкрепиха избирането на Пеевски за директор на ДАНС. В студиото на bTv Кадиев се възмути, че по всичко изглежда, че подкрепилите избора на Пеевски сега ще станат водачи на листите на БСП за вота на 5 октомври.

“Всеки има шанс. И всъщност единствения шанс в момента на хората от всички партии, не само то БСП, е чрез преференциалния вот да вкарат хора в парламента, които те наистина искат да видят, а не които апарата иска да види”, коментира още Георги Кадиев.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.