Миков: Направихме всичко за успешния старт на Южен поток

Председателят на БСП Михаил Миков заяви пред К2, че предишните управляващи и правителството на Орешарски са предприели много действия, които на практика са отваряли перспективата за „Южен проток“
„По време на правителството на Орешарски бяха окончателно завършени оценките на въздействието върху околната среда, беше приключен проектът за изграждането на газопровода, беше издадено строителното разрешително. Това са все действия, които в последния ден на предишния парламент, отваряха перспективата за „Южен проток“, коментира Михаил Миков в отговор на думите на Бойко Борисов, че Пламен Орешарски е работил „Южен поток“ да бъде убит.

„Имаше ситуация, в която Орешарски призова за спиране. Тогава казах публично, че това не е в компетенцията на министър-председателя, когато претендираме да сме правова държава, защото става въпрос за компания, формирана на базата на споразумение от 2008г- компания, която трябва да реализира този проект“, допълни Миков. Той припомни обещание на Бойко Борисов от 3 септември- че ако ГЕРБ спечели изборите, още през ноември ще стартира изграждането на проекта.

Лидерът на БСП обясни, че подготвителната работа винаги е по-дълга от същинското изграждане. Той е на мнение, че ние сме жертва в тази ситуация, защото търпим загуби основно в икономическата сфера, отразява се и на отношенията ни с пазари, които са изключително важни за нас. Според Миков решението за излизане от създалата се ситуация е активни позиции в Брюксел, които да подчертават нашия национален интерес.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.