Миков иска разсекретяване на стенограми от консултации при президента

“Президент, премиер, правителство, БНБ, парламентарна комисия и отделни анализатори постоянно превъртат факти и си прехвърлят взаимно вината за случилото се в КТБ. Всички искат яснота, но никой не я дава”. Това е написал на страницата си във Фейсбук лидерът на БСП Михаил Миков. По думите му призивът от петък на премиерa всичко да се разсекрети, за да се успокои обществото, показва, че е силен на думи, но остава да видим какво ще направи Борисов по този въпрос практически.

„Вече няколко пъти призовавам президента Плевнелиев да разсекрети стенограмите от всички онези консултации за КТБ и необходимостта от заем от МВФ, които той свикваше в периода юни-юли 2014 г.”, припомня лидерът на левицата.

Миков подчертава, че ако има нещо, в което президентът да е бил последователен в своя мандат, то това явно ще бъде желанието му тези разговори да останат завинаги тайна за българското общество. „Защото, съобщи ми г-н Плевнелиев в един свой отказ, стенограмите “не представляват служебна информация, при която надделява общественият интерес”, пише още Михаил Миков. Председателят на БСП обаче е категоричен, че БСП няма да се откаже и в петък той отново е поискал писмено да му бъде предоставен достъп до стенограмите.

„Мисля, че е право на всички да видят кой каква позиция е имал по въпроса с КТБ. Мисля, че в тях всеки българин ще намери своя отговор”, подчертава Миков в написаното във Фейсбук.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.