Медведев: “Южен поток” стана жертва на бюрокрацията в Брюксел

“Южен поток” стана жертва на бюрокрацията в Брюксел – това всъщност е всичко. За съжаления така се случи, Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за националното словенско радио и телевизия, цитирано от ТАСС. По думите на министър-председателя, Русия е била готова да изпълни проекта, направила е приготовления, изхарчила е доста пари, но брюкселските чиновници не са могли да постигнат съгласие и са “развлачили” проекта.

По смисъла на казаното дотук България би трябвало да е оневинена, но Медведев не пропусна да спомене и нашата страна сред “лошите”, погубили “Южен поток”.

България не можа да вземе решение и проектът умря, каза Медведев. Премиерът на Руската федерация изтъкна газопроводът “Турски поток” като безусловна алтернатива на “Южен поток”, въпреки че все още няма междуправителствено споразумение между Москва и Анкара за строежа.

Междуправителственото споразумение наистина все още не е подписано. Причината за това до голяма степен е, че там (в Турция) няма правителство, поясни руският премиер в интервюто си за националното радио и телевизия на Словения. В края на седмицата Медведев ще направи официално посещения в бившата югославска република.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.