Медведев: „Южен поток“ стана жертва на бюрокрацията в Брюксел

„Южен поток“ стана жертва на бюрокрацията в Брюксел – това всъщност е всичко. За съжаления така се случи, Това заяви руският премиер Дмитрий Медведев в интервю за националното словенско радио и телевизия, цитирано от ТАСС. По думите на министър-председателя, Русия е била готова да изпълни проекта, направила е приготовления, изхарчила е доста пари, но брюкселските чиновници не са могли да постигнат съгласие и са „развлачили“ проекта.

По смисъла на казаното дотук България би трябвало да е оневинена, но Медведев не пропусна да спомене и нашата страна сред „лошите“, погубили „Южен поток“.

България не можа да вземе решение и проектът умря, каза Медведев. Премиерът на Руската федерация изтъкна газопроводът „Турски поток“ като безусловна алтернатива на „Южен поток“, въпреки че все още няма междуправителствено споразумение между Москва и Анкара за строежа.

Междуправителственото споразумение наистина все още не е подписано. Причината за това до голяма степен е, че там (в Турция) няма правителство, поясни руският премиер в интервюто си за националното радио и телевизия на Словения. В края на седмицата Медведев ще направи официално посещения в бившата югославска република.

Свързани публикации

Коментирай първи

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.