Валерия Велева: Конгресът на БСП бе дирижиран от апартчиците

„Целият конгрес мина под сянката на апаратните игри. Това, което се случваше пред завесата, беше следствие от това зад нея. Победиха апаратните игри, победи Димитър Дъбов, който си заслужи мястото като организационен секретар на партията”. Така зам.-главният редактор на в. “Преса” Валерия Велева коментира отминалия конгрес на БСП и избора на Михаил Миков за председател на социалистическата партия. По думите на Валерия Велева няма никакво съмнение, че на практика на конгреса е победил Сергей Станишев, защото остава начело на „Коалиция за България”, ще реди кандидат-депутатските листи и ще продължи да има влияние в партията, а Миков просто ще казва „Йес”.

Велева предположи, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще бъде много доволен от избора на Михаил Миков за председател на БСП, защото има един удобен противник. Недоволни от този избор, според журналистката, има и в самата БСП, тъй като Миков “не носи чувството за промяната”, което в голяма степен притежавали и излъчвали с посланията си двете дами, кандидатирали се за лидер на БСП – Корнелия Нинова и Мая Манолова.

Свързани публикации

3 Comments

  1. Г-ЖО ВЕЛЕВА, ВСЕ СТЕ КОМПЕТЕНТНА ПО ВСИЧКИ ВЪПРОСИ ,ГОЛЯМ ФЕНОМЕН СТЕ,НАПРАВО ЧУДО.
    НЕ Е ЛОШО МАЛКО ДА СЕ СКРИЕТЕ НЯКЪДЕ ЗА ИЗВЕСТНО ВРЕМЕ ,НЕЩО ОМРЪЗНАХТЕ НА ЗРИТЕЛИТЕ ДА ВИ ГЛЕДАТ РОШАВАТА ПРИЧЕСКА.

  2. В БСП ,КОЙТО И ДА ИЗБЕРАТ ПАРТИЯТА СИ ОСТАВА ,НО В ДРУГИТЕ ПАРТИИ АКО СЕ СЛУЧИ НЕЩО С ЛИДЕРИТЕ ИМ ,ТЕ СЕ РАЗПАДАТ,ТОВА Е РАЗЛИКАТА Г-ЖО ВЕЛЕВА.

  3. Мадам В, какво ви притеснява в това, че една партия е издигнала 29 кандидати, от които 9 са се състезавали реално? Наистина няма друга подобна партия, затова неслучайно казват, че БСП е единствената партия. Останалото са групировки, обединени около някой лидер. Там даже няма и апаратни игри.

Leave a Reply

Your email address will not be published.