И Бареков посъветва Бинев да подаде оставка от Комисията по култура

Слави Бинев трябва да си подаде оставката като председател на комисията по култура и медии, поради това, че не е приет от културните среди и големите медии, а това ще му попречи да си свърши работата. Той трябва да се оттегли, защото никой не иска да работи с него. Това каза лидерът на “България без цензура” и евродепутат Николай Бареков в интервю за Радио К2.

Бареков коментира и работата на правителството, като заяви, че то дава лош сигнал със своята безпринципност и слабата си експертиза. Според лидера на ББЦ визитата на премиера Бойко Борисов в Брюксел тази седмица в чисто практичен план не е донесла на България нищо, въпреки, че чисто в дипломатически план е протекла успешно.

“Тази визита премина под знака на напрежението, което предизвикваха членове на Патриотичния фронт с ксенофобските и расистките си изяви. Визитата на Борисов съвпадна с провала на проекта “Южен поток”, смятам, че той изигра картите си максимално добре в последния момент – поиска защита от ЕС по повод този проект, нещо, което и аз направих в същия ден в енергийната комисия”, каза Бареков.

Според него, ако Борисов успее да си подреди “къщичката” и спре пробойните в правителството, България има шанс да вземе максималното от ЕС.

Бареков смята, че от Патриотичния фронт са се подиграли с патриотичната идея и са изменили на своите избиратели, като се прегърнали с партии срещу които в миналото са говорили непрекъснато – ГЕРБ, РБ и ДПС 2 (НПСД на Касим Дал). Сега, според него, те няма как да отговорят на въпроса, защо са се продали.

Бареков декларира, че парламентарната група Български демократичен център е последователна опозиция на това управление.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.