Първанов подкрепя задължителното гласуване като временна мярка

Задължителното гласуване ще накара хората да отидат до урните и ще ограничи купения вот. Това прогнозира пред bTV Георги Първанов. Той обаче е на мнение, че мярката трябва да бъде приложена само временно.
Първанов смята, че въвеждането на задължително гласуване е само малка част от промените, които трябва да бъдат направени в закона. Той препоръча Изборният кодекс трябва да бъде изцяло пренаписан така, че да не позволява възможността една партия да има огромен брой наблюдатели. Законът трябва да регламентира и по-ниски партийни субсидии. И този комплекс от мерки би реабилитирал българската политика, категоричен бе Първанов.

По въпроса за датата на предсрочните парламентарни избори, Георги Първанов обясни, че водещият въпрос в случая е стабилността в държавата, както и приемането на бюджета за следващата година. Инициативата за това може да поеме държавният глава, след като правителството подаде оставка, каза още Първанов.

Георги Първанов заяви, че не приема постановката за спиране на „Южен поток”, докато се разберат Русия и Украйна. По същата логика може да бъде спрян „Северен поток” до постигане на разбирателнство между двета страни. И цената за всичко това се плаща от бедните държави като България , категоричен бе лидерът на АБВ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.