Социалисти “защитиха” Южен поток с рязане на пожарникарски маркуч пред парламента

Младежи от Софийската градска организация на БСП прерязаха пожарникарски маркуч пред сградата на парламента, символизиращ „Южен поток”. С акцията младите социалисти изразиха протеста си срещу провала на проекта, съобщиха от пресцентъра на БСП. От снимката обаче се вижда, че в авангардната демонстрация участва и не чак толкова младият Таско Ерменков, както и други социалисти, преминали Христовата възраст. А главното действащо лице носеше ножица за кабели, върху която още стоеше етикетчето с цената – 15,50 лева, както и картонена маска на Бойко Борисов

След срязването на маркуча представителите на СГО на БСП огласиха и своя декларация, в която казват: „За нас е неприемливо да се оказва политически натиск от страна на ЕК във връзка с изграждането на „Южен поток”. Според младите социалисти спирането на газопровода е предателство от страна на управляващите към бъдещето на България.

„Ние не искаме газовата криза от 2009г. да се повтаря. Ние не искаме нашето поколение да става свидетел на това как всички ключови инфраструктурни проекти, изгодни за странат ни, биват блокирани заради интереси на Изтока и Запада или на частни корпоративни интереси”, пише още в декларацията. Авторите й настояват и за адекватни действия от страна на правителството за защита националния интерес на страната и реализиране на проекта „Южен поток” според българското и европейското законодателство.

Снимка: Пресцентър

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.