Първанов загърбва оттеглянето си, иска оставката на Вл. Горанов

Георги Първанов поиска оставката на финансовия министър Владислав Горанов във връзка с гласуването на новия дълг от 16 милиарда лева и заговори за това да подаде своята заради подкрепата на АБВ за това решение.

Това съобщи депутатът и зам.-председател на АБВ Румен Петков в предаването на Нова ТВ “Събуди се”. Петков допълни, че на вчерашното заседание на ръководството на АБВ е взето именно това решение – да се настоява за оставката на министъра на финансите.

“Не съм чул нито един човек да разсъждава в посока приемане оставката на Първанов. Много силно се надявам, че той ще бъде разубеден. Колегите ми от своя страна застават зад поисканата оставка на Горанов”, коментира Румен Петков. – “На всички ни позицията е, че Георги Първанов е нужен на АБВ, но преди всичко на политическия и обществен живот у нас”.

Румен Петков обясни и логиката на това от АБВ да настояват за оставката на Владислав Горанов: “Не може 20 дни да обясняваш, че дългът е един размер и изведнъж в резултат на натиска на нашата парламентарна група да кажеш, че слизаш с 2 милиарда надолу”.

Преди ден Татяна Дончева и Илияна Йотова прогнозираха, че в крайна сметка Георги Първанов ще оттегли своята оставка. Дончева дори нарече обявяването на тази оставка “театър”, като допълни, че Първанов и Петков обикновено играят сложна игра.

Самият Петков втори ден обяснява, че оставката на Георги Първанов не е на дневен ред, като днес обяви и вчерашното решение на ръководството на АБВ да настоява за оставката на финансовия министър.

В отговор на въпрос Петков поясни, че искането на оставката на Владислав Горанов в никакъв случай не означава вот на недоверие към цялото правителство.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.