Миков: БСП си поставя за цел да има 70 кмета и 1000 съветника

На местните избори наесен целта на БСП е по-голямо представителство – повече гласове, около 70 кмета и над 1000 общински съветници. Това обяви лидерът на партията Михаил Миков пред bTv.

“На местните избори е важно БСП и левицата да увеличи представителството си. Ако на европейските избори сме имали над 400 000, на парламентарните – над 500 000 гласа подкрепа, смятам, че на местните избори е нормално да гоним цел – над 600 000 гласа”, каза Миков. По думите му, местният вот ще е индикатор за политическата подкрепа за управляващите в момента.

На въпрос защо е поел партията в такъв тежък момент, Миков напомни, че на изборите за лидер са се явили цели 9 кандидати. Според него за една година в партията са настъпили сериозни организационни промени и вече има ясно очертаване на правата и отговорностите.

Миков има намерение да се срещне с лидера на АБВ и бивш член и лидер на БСП Георги Първанов до края на тази парламентарна сесия.

„Най-много държавни средства бяха концентрирани в КТБ при първото управление на ГЕРБ”. Така лидерът на БСП отговори на въпроса кой е отговорен за казуса „КТБ”.
По думите му покрай КТБ се правят много внушения и се търси политическа изгода. „Персоните, които са свързани, трябва да излязат на светло. Не мисля, че само Цветан Василев е виновен, прокуратурата е тази, която казва кой е виновен”, заяви Миков. Според него бившият премиер Пламен Орешарски носи толкова отговорност, колкото му е вменил законът, а БСП със сигурност не е виновна.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.