Димитър Иванов: Над ината на Първанов се надгради инатът на Станишев

“АБВ е вътрешно-партийна опозиция, която е израз на ината на Първанов. На ината на Първанов се надгради ината на Станишев, а ние, партийната маса страдаме от това вече 15-16 години”. Това коментира пред bTv бившият началник на Шести отдел в Шесто управление на Държавна сигурност Димитър Иванов, бивш издател на в. “Дума”. Той остро критикува Сергей Станишев и посочи четири имена за евентуален негов заместник: Евгени Узунов, Янаки Стоилов, Драгомир Стойнев и лидера на столичната организация Калоян Паргов.
Димитър Иванов каза, че Станишев не може да конкурира с Тодор Живков защото няма неговия усет и не е усвоил основни принципи от Живковата политическа школа – гъвкавостта.
Бъди ларж, какво си се вкопчил в тоя пост?, препоръча Иванов. Според него апаратчиците на „Позитано” 20 обслужват само себе си и отдавна са се отдалечили от масите. По думите на Димитър Иванов, не трябва да бъркаме БСП и администрацията на БСП – 10-20 човека от „Позитано” и провинцията, които виждат Станишев като свой работодател.

Според Иванов в БСП няма лидерска битка, защото няма втори фронт. „Проблемът на „Позитано” е не толкова, че Станишев не става за лидер, а че няма алтернатива. Когато не даваш идеи и не даваш лични импулси отиваш в категорията „антилидер” – популизъм, демагогия лицемерие”, каза Димитър Иванов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.