Томислав Дончев: Формулата е “стабилност + воля за реформи”

България има нужда от стабилност и от реализацията на някои ключови реформи, без които нищо добро не ни чака. Това коментира пред БНР евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Томислав Дончев. Той изтъкна, че първото, от което има нужда, е стабилност – стабилно правителство, което е в състояние бързо, адекватно, отговорно да взема решения и да се бори с многото кризи.

“Стабилност плюс силен устрем и смелост за провеждане на реформи – е правилната формула. Тя е адекватно отразена в нашата програма, която е почти готова”, каза Дончев и добави, че управленската програма на ГЕРБ вероятно ще бъде представена в началото на септември. Евродепутатът посочи, че в програмата не е заложено намерение за съкращаване на броя на общините, а по-скоро се търси намаляване на администрациите на централната държавна власт, никога за редуциране броя на общините.

Дончев коментира и отношенията между ГЕРБ и Реформаторския блок. По думите му, колегите от Реформаторския блок имат остра нужда да докажат себе си, в това число да докажат себе си като различни от ГЕРБ, в противен случай съществува реалната опасност те да не бъдат забелязани. “До голяма степен, макар че носят щета, подобни опити за привличане на вниманието за търсене на различност са разбираеми”, каза евродепутатът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.