Радан Кънев: В РБ вече 6 месеца не можем да се разберем за участието ни на изборите

Председателят на ДСБ и съпредседател на „Реформаторския блок” Радан Кънев призна, че лидерите на формацията вече половин година не могат да постигнат съгласия за явяване на местните избори с обща регистрация.

„Каним се и разговаряме от 6 месеца, последната наша покана беше отпреди 3 седмици”, заяви по bTv Радан Кънев в коментар на декларацията на ДБГ и СДС, че подменя разговора за единство. По думите на Кънев е странно това, че ДБГ и СДС се правят на изненадани, а тяхната реакция е политически несериозна.

Кънев подчерта, че между три от петте партии в РБ вече има съгласие за явяване на изборите с обща регистрация и изрази надежда ДБГ и СДС също да се присъединят.

„Вместо да си пускаме декларации по медиите да си седнем на задниците и да вземем решение”, призова Радан Кънев. После допълни, че на този етап няма достатъчно съгласие за единна регистрация.

„Омръзна ми и много ми тежи. Знам какви задачи имаме през този политически сезон и знам, че трябва да дадем на кандидатите си за кметове спокойствие, което в момента нямат”, посочи Кънев.

Съпредседателят на РБ добави, че стабилността се вижда от взетите решения, не от празните обещания. „Много декларации се оказаха неискрени в Реформаторския блок”, подчерта той, добавяйки, че когато няма път към единството и ясно движение в тази посока, все някой се чувства слаб.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.