Цветанов: Имаме диалог с Патриотичния фронт

“Не възприемам декларацията на Патриотичния фронт като ултиматум. Всеки има своите виждания и изискванията, трябва да намерим общ език. Смятам, че съм бил максимално искрен и коректен за даване на отговор на зададените въпроси и смятам, че трябва да си говорим повече”. Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов пред парламентарните репортери след днешната му среща със съпредседателите на Патриотичния фронт Валери Симеонов и Красимир Каракачанов, продължила 50 минути.

„Отговорени сме за всякакъв диалог. Смятаме, че го постигаме”, подчерта Цветанов.
Той припомни, че в декларацията са били поставени седем въпроса, а от ГЕРБ са се постарали в рамките на седмица да дадат отговори.

Цветан Цветанов изтъкна, че полагат максимални усилия част от исканията да бъдат изпълнени до 1 юли. По думите на зам.-председателя на ГЕРБ, в разговорите винаги може да има нарушаване на комуникацията и точно затова се правят тези разговори – “да я подобрим и да бъдем истински и коректни партньори”.

„Смятам, че съм бил максимално искрен и коректен за даване на отговор на зададените въпроси и смятам, че трябва да си говорим повече”, каза още Цветанов и оцени разговорът като много конструктивен. Според него част от исканията на ПФ вече се изпълняван, за други могат да се договорят конкретни срокове, а що се касае до задължителното гласуване, “при положение, че говорим за референдум, тази точка пада от дневния ред за обсъждане”.

Цветан Цветанов изрично подчерта, че темата за сваляне доверието от формираното парламентарно мнозинство не е била дискутирана, а в ГЕРБ нямали вариант “Б” за подобен развой на отношенията с ПФ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.