Атанас Атанасов: На Цацаров му личи, че брани статуквото

Депутатът от Реформаторския блок Атанас Атанасов продължи с нападките срещу главния прокурор Сотир Цацаров въпреки призива от вторник на премиера Борисов да се прекрати войната между институциите и да се спре с размяната на обидни реплики.

“Сотир Цацаров би следвало сега да се смири и да се дръпне назад, защото отвсякъде му личи, че иска да запази статуквото”. Това заяви Атанас Атанасов в студиото на Нова ТВ, в коментар на споровете около съдебната реформа. По думите му, с поведението си главният прокурор започва да наподобява прокуратурата на Филчев, заради която на България беше въведен мониторингът от ЕК. “Със същите средства и методи той се опита да се разправя с противниците си”, изтъкна председателят на Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред.

За вчерашните разговори между Реформаторския блок и ДПС за съдебната реформа Атанасов заяви: “Това беше среща на политически сили, които помежду си нямат никакво доверие. Затова трябваше да внимаваме какво говорим. Впечатлен съм от подготовката на ДПС за срещата и от конструктивния начин, по който е премина тя”.

Според Атанасов ДПС и БСП “се притесняват и имат страхове да водят дебата за същинските промени”.

В коментар за острите си изказвания спрямо ДПС и последвалата забележка на Бойко Борисов депутатът обеща: “Ще последвам съвета на премиера и ще бъда обран в говоренето”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.