Петър Москов: ДПС определя победителя, когато ГЕРБ и РБ нямат обща позиция

Фондът за лечение ще разглежда молби в срок, обеща Москов

„Когато Реформаторският блок и ГЕРБ нямат обща позиция, ДПС определя кой е победителят”. Това заяви в предаването на Нова ТВ „Събуди се” здравният министър Петър Москов. Той видимо не пожела да се вслуша във вчерашния апел на премиера и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов за повече смирение във всяка една от формациите в управлението, нито се съгласи с тезата на Борисов, че премиерът няма проблеми в отношенията си и в работата си с лидерите на Реформаторския блок.

В последните дни се заформи задочен спор между коалиционните партньори от ГЕРБ и Реформаторския блок, а председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов заяви, че реформаторите може би имат прекалено много министри.

В петък премиерът Борисов заяви, че стои на 1000 процента зад своя здравен министър, което не попречи днес на Петър Москов да продължи “културния диалог” между РБ и ГЕРБ с лексиката, зададена вчера от Радан Кънев, който призова герберите да слязат от метлите.

„Целта е една единствена – да се гарантира стабилност, предвидимост и хоризонт по какъв начин се променя държавата. Ако можем да направим това, има правителство, има мнозинство. Ако не можем, съответно кой на метла, кой на шейна, може да прави каквото намери за добре”, заяви днес Петър Москов в студиото на Нова ТВ. Според Москов в парламента е надделяло партийното, надделяла е предизборната кампания, която вече била започнала. По думите на Москов проблем в отношенията с ГЕРБ има, а тонът на разговора е лош, което притеснявало както избирателите на РБ, така и на ГЕРБ.

Това състояние на отношенията между партньорите в управлението, според Петър Москов, изисква препотвърждаване на параметрите, при които е сключено коалиционното споразумение, препотвърждаване на основните политически линии, които това правителство ще следва.

Москов критикува и начина на работа вътре в Реформаторския блок.

“Блокът с тази си структура, с този си начин на взимане на решения и на изработванe на позиции не може да бъде стабилен партньор и стабилна опозиция. Тази структура на блока е изчерпана и следващата седмица трябва да се даде яснота партиите от блока готови ли са отидат към единна структура”, коментира министърът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.