Кадиев: Само аз съм съм алтернатива на Фандъкова

Ще се кандидатирам за кмет на София, защото съм единствената алтернатива на ГЕРБ и на Йорданка Фандъкова. Това заяви в сутрешния блок на bTv депутатът от БСП Лява България Георги Кадиев, който вчера съобщи, че влиза в битката за градоначалник на столицата.

БСП има друга официална кандидатура – Михаил Мирчев, който беше излъчен от градската организация на партията. Кадиев 6 години беше общински съветник от БСП, а сега се кандидатира за трети път за кмет на София. По думите на левия депутат, той иска хората да имат избор, тъй като останалите кандидати за кмет на София са или лаици, или се въртят от 20 години и са част или от модела „Софиянски”, или от ГЕРБ. Според Кадиев, въпреки честите си разногласия с “Позитано” 20 той никога не е бил проблем на БСП, а по-скоро винаги е бил оправданието на БСП за един или друг проблем в партията.

Георги Кадиев отрече да е кандидатура на АБВ и обясни, че ще е или независим кандидат, издигнат от инициативен комитет, или ще е кандидат на широка лява коалиция. Кадиев призна, че АБВ може да е част от тази коалиция. Той имал само едно условия – всички партии в коалицията да са равнопоставени при взимането на решения и да са алтерантива на ГЕРБ, а не патерица на партията на Бойко Борисов.

Кадиев обяви още, че ГЕРБ се държат като „Ислямска държава” – мачкат всичко по пътя си.

Свързани публикации

1 Comment

  1. след като два пъти се провали Кадиев с право може да бъде наречен бита карта. Как изобщо си помисли да иска да го бият трети път

Leave a Reply

Your email address will not be published.