Борисов и Радан Кънев се разбраха за три общи приоритета

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на РБ Радан Кънев разговаряха в Народното събрание преди началото на днешния блиц-парламентарен контрол.

“Местните избори, които са изключително важни, за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Затова резултатите от тях – на ГЕРБ и РБ, броя на кметовете, на политически съветници, мнозинствата, ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството”, подчерта Бойко Борисов пред парламентарните репортери. Според премиера, ако формациите на партньорите в управлението се представят слабо, това би било лош сигнал за работата на правителството.

„Независимо коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление”, изтъкна Борисов.

След което премиерът направи кротка и на пръв поглед безадресна забележка, която обаче със сигурност може да бъде отнесена към поредната размяна на реплики между Радан Кънев и Меглена Кунева от неделя насам.

„Никой от нас не е самодостатъчен и трябва да проявим максимално внимание и да си мерим приказките”, подчерта Бойко Борисов. По думите му, взетото решение министрите, включително Борисов и вицепремиерите да не участват в предизборната кампания, гарантира по-добрата работа на правителството през този период.

С премиера Бойко Борисов постигнахме съгласие за стабилно управление с общи приоритети, каза на брифинг в парламента Радан Кънев, след които конкретизира постигнатото в три точки.

“Първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети – гласуването на промените в Конституцията, на атикорупционното законодателство и закона за съдебната власт, на закона за предучилищното и училищното образование, на промените в пенсионното и трудовото законодателство” изброи Кънев. Другите две точки касаят стабилизацията и по-добрата организация на работата на парламентарното мнозинство, (като за целта ще се разговаря и ПГ на ПФ и АБВ), както и реформите и модернизацията на управлението да се случват без местните избори да пречат.

Свързани публикации

1 Comment

  1. РАМАДАН КЪНЕВ ГОРКИЯ ,ТОЛКОВА МУ СЕ ЩЕ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ ,ДА СЕ ИЗДИГНЕ ,ДА КАЖЕ НЕЩО УМНО!! ДА АМА , САМО С ЖЕЛАНИЕ НЕ СТАВА – НЕПРИЯТЕН ТИП- СЛАГАЧ !

Leave a Reply

Your email address will not be published.