Борисов и Радан Кънев се разбраха за три общи приоритета

Премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на РБ Радан Кънев разговаряха в Народното събрание преди началото на днешния блиц-парламентарен контрол.

„Местните избори, които са изключително важни, за всеки един български регион, не биха били важни, ако развалим стабилността на държавата. Затова резултатите от тях – на ГЕРБ и РБ, броя на кметовете, на политически съветници, мнозинствата, ще ги тълкуваме като препотвърждаване на стабилността на правителството”, подчерта Бойко Борисов пред парламентарните репортери. Според премиера, ако формациите на партньорите в управлението се представят слабо, това би било лош сигнал за работата на правителството.

„Независимо коя партия печели в регионите, общият резултат трябва да гарантира стабилност и второ, че е безалтернативно това, което имаме като управление”, изтъкна Борисов.

След което премиерът направи кротка и на пръв поглед безадресна забележка, която обаче със сигурност може да бъде отнесена към поредната размяна на реплики между Радан Кънев и Меглена Кунева от неделя насам.

„Никой от нас не е самодостатъчен и трябва да проявим максимално внимание и да си мерим приказките”, подчерта Бойко Борисов. По думите му, взетото решение министрите, включително Борисов и вицепремиерите да не участват в предизборната кампания, гарантира по-добрата работа на правителството през този период.

С премиера Бойко Борисов постигнахме съгласие за стабилно управление с общи приоритети, каза на брифинг в парламента Радан Кънев, след които конкретизира постигнатото в три точки.

„Първата е стабилно управление чрез общи парламентарни приоритети – гласуването на промените в Конституцията, на атикорупционното законодателство и закона за съдебната власт, на закона за предучилищното и училищното образование, на промените в пенсионното и трудовото законодателство“ изброи Кънев. Другите две точки касаят стабилизацията и по-добрата организация на работата на парламентарното мнозинство, (като за целта ще се разговаря и ПГ на ПФ и АБВ), както и реформите и модернизацията на управлението да се случват без местните избори да пречат.

Свързани публикации

един коментар

  1. РАМАДАН КЪНЕВ ГОРКИЯ ,ТОЛКОВА МУ СЕ ЩЕ ДА ГО ЗАБЕЛЕЖАТ ,ДА СЕ ИЗДИГНЕ ,ДА КАЖЕ НЕЩО УМНО!! ДА АМА , САМО С ЖЕЛАНИЕ НЕ СТАВА – НЕПРИЯТЕН ТИП- СЛАГАЧ !

Остави отговор

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван.