Нека всички помогнем на Криси да продължи да чува!

Майката на 10-годишно момче от Враца организира кампанията: “Да помогнем на Криси да продължи да чува”, за да събере нужните 10 500 лева за подновяване на кохлеарния имплант, благодарение на който днес Криси е като всяко друго дете и посещава нормално училище, разказа в свой репортаж bTv. Здравната каса не поема тези разходи, за близките, колкото и малка да изглежда, сумата е непосилна.

Когато Криси бил на две години, станал едно от децата на „Българската Коледа” и един от първите пациенти, на които, не в чужбина, а у нас, поставили кохлеарен имплант, с чиято помощ момчето чува и говори.

Малкият Кристиян идва на бял свят с толкова проблеми, че само майката знае какво й струва на десет момчето да бъде като връстниците си и да посещава нормално училище.

Хората като Криси в България са около 300. След няколко месеца обаче изтича гаранцията на процесора, чиято подмяна Здравната каса не покрива. За целта майката, която отглежда сина си сама, трябва да събере 10 500 лева. „За съжаление, без него го обричаме на пълна тишина. Сваляйки импланта, той си остава едно глухо дете, никакъв звук не достига до мозъка му”, обясни Маргарита Янкулова.

На създадената от няколко дни страница във Фейсбук „Да помогнем на Криси отново да чува” вече откликват дарители. „Дори има постъпления по банковата му сметка, дори с малки суми, 10 лв., което много ме радва”, сподели майката.

Помага и сестричката на Криси – от няколко месеца работи във Великобритания, за да се съберат парите. „Кака е Англия, ше дойде на 15 септември, да ме изпрати на училище”, каза самият Кристиян.

Дарителска сметка на Кристиян Валериев Борисов – ДСК „Пулс”

BG50STSA93000022019451
BIG STSABGSF

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.