Иван Костов се оплака, че прокуратурата го тормози вече 25 години

Бившият премиер Иван Костов обвини прокуратурата в изпълнение на политическа поръчка и репресии спрямо него и семейството му. Той направи това изявление след като бе разпитан в столичното следствие в качеството му на свидетел по делата за разграбването на КТБ, вкл. и за парите, които банката е давала на Лабораторията на управление на риска към НБУ, чийто директор в момента е Иван Костов.

“Вече 25 години в къщи един огромен плик е пълен с призовки за разкарване на мен и моето семейство по такива инициативи на прокуратурата. 25 години различни главни прокурори са се пробвали да ме обвиняват вербално за какво ли не. Нито едно от тези неща не е стигнало до съд. Никога не е повдигано срещу мен, дори предварително производство. Аз мисля, че е крайно време наистина да има съдебна реформа, за да спре това безчинство, което става тук”, каза Костов пред репортерите, които го чакаха на излизане от следствието.

Костов бе попитан дали ще обясни как е преоформил договора си за депозит в КТБ от преференциален в обикновен, на което отговори, че ще накара прокурорите да го направят вместо него или поне да покажат пред медиите този договор, за който се твърди, че е предоговорен.

“Ако не могат да го покажат и ако такъв не съществува, да опровергаят, защото те са прокуратура не на някой, а на всички. Те трябва да ви го обяснят, защото те твърдят, че е така”, заяви Иван Костов.

Преди време политикът съобщи, че е имал влог от 150 000 лева в КТБ, който наистина е бил с преференциален лихвен процент, но след като банката е спряла плащанията, той я е уведомил писмено, че разваля договора и така депозитът му е станал обикновен.

Преведено на обикновен език това означава, че с уведомлението, че разваля договора Костов е придобил правото да се възползва от закона, гарантиращ депозитите до 100 евро.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.