Иван Искров заплаши да съди Вежди Рашидов за клевета

Днешни коментари на Вежди Рашидов за ролята на управителя на БНБ Иван Искров в кризата около КТБ накараха управителя на Централната банка да заплаши бившия депутат от ГЕРБ със съд. Гуверньорът на БНБ реагира на интервю на Рашидов за ПИК с писмо, което е поместено и на сайта на БНБ.

Ето и целият текст:

Уважаеми господин Рашидов, във връзка с Ваше изявление, публикувано от агенция „ПИК” на 16 септември 2014 г., цитирам:

„Иван Искров трябва да си поеме цялата отговорност за всичко, което надроби и за целия миш-маш. Моята дума за Искров е, човек, който работи на държавна служба не бива да взима. Като е взел да си носи отговорност. Цялата му зависимост лъсна. Не го обвинявам само аз, но вече никой не се съмнява, че има зависимост”, подчерта Рашидов.
На въпрос на ПИК – от кого според него е зависим управителя на БНБ, Рашидов бе категоричен: „Зависим е от тези, които са му плащали! Това не са само мой думи. Нямам друг избор освен да мисля същото”.

Ви призовавам незабавно под същата форма и на същото място в агенция „ПИК” да представите доказателства за изложените от Вас твърдения за зависимости и плащания, касаещи личността Иван Искров, управител на БНБ. Ако не можете да представите такива, моля, да поднесете своите извинения относно неотговарящото на истината Ваше твърдение пред агенция „ПИК”, касаещо личността ми.

В противен случай ще предприема всички необходими действия, позволени от закона с цел защита на доброто ми име, включително и по съдебен ред.

Убеден съм, че обществото ни има нужда от обективна истина и позоваване на категорични факти, особено когато става въпрос за институции и личности, които са начело на тях.

Изразяването на лични мнения в публичното пространство, които не почиват на категорични факти са клевета и уронват репутацията и доверието в институциите. Нещо, което особено в сегашната напрегната ситуация в страната ни е прекрачващо добрия тон.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.