Проф. Чавдар Николов: Никаква банкова криза в България няма

Никаква банкова криза в България няма, всичко това бяха спекулации, коментира проф. Чавдар Николов в интервю за агенция “Фокус”. Според него в банковата сфера всичко е абсолютно нормално, като се изключи цялата спекулация и изкуствено нагнетяване на напрежението около КТБ. По думите на проф. Николов, необходимо е повече спокойствие, повече мъдрост от Централната банка, с каквато тя явно не разполага, както и намеса от страна на изпълнителната власт по начин, който да успокои ситуацията.
При все това проф. Николов смята, че българските банки са в капана на високите лихвени проценти – политика, която “затрива цялата държава, цялата икономика и населението”. Освен това финансистът е на мнение, че се наблюдава провал на “целият този експеримент българските банки да станат чужда собственост”.
Николов допълва, че е бил изпуснат моментът да бъдат взети решителни мерки за КТБ. Според него, случилото се около банката е “илюстрация на неграмотността, която цари в нашето общество на всякакви нива”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.