Дончева: Властта е пари, ДПС са преяли с пари

“ДПС не просто е преяла с власт. Тя е пари. Тя е преяла с пари”. Така лидерът на „Движение 21″ Татяна Дончева коментира в студиото на Нова ТВ ситуацията, след което изтъкна, че “Движение 21” ще участва в цялостното елеминиране на тази партия и се надява да направи добър старт на предстоящите на 5 октомври избори.
Татяна Дончева отправи критика към президента Росен Плевнелиев за днешното му интервю пред “Файненшъл таймс”. По думите й, хубаво е хората, заемащи ключова позиция, да бъдат малко по-приглушени в симпатиите си към определени политически сили.
„България има огромна нужда от два, три големи инфраструктурни проекти”, изтъкна Дончева. След което добави, че е правила “едно леко проучване за себе си” и то е показало, че фирмите-изпълнители за „Южен поток” са избрани достатъчно прозрачно – “с един търг, в който са участвали 11 компании, по-голямата част от които са били чуждестранни”.
Дончева изрази убеденост, че имаме интерес това трасе да минава през България и големи български фирми да участват в този проект”, каза още Дончева.
Бившата депутатка от левицата смята, че БСП е сгрешила с прогонването на проф. Близнашки от партията.
„Познавам Близнашки и има неща, които уважавам в него. Той има определени принципи. Той беше “самоизключен” по инициатива на предишното ръководство на БСП. Многото симпатизанти и членове на БСП ще имат възможност сами да преценят дали Близнашки е човек, който БСП е пропилял или не”, коментира Дончева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.