Борисов: Ако имаме под 100 депутати нека други правят правителство

„Ако имаме над 110-115 депутати, ще съм длъжен да търся изход. Ако имаме под 100 депутата – да заповядат, да направят правителство другите”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред bTv в коментар за прeдстоящите избори и политическата ситуация.

Борисов каза още, че не си си представя правителство, което би могло да бъде съставено от тези пет-шест партии. По думите му, няма ли висока избирателна активност, не получат ли първите две-три партии голям брой депутати, за да могат да удържат на натиска и да имат моралното право да управляват – идват много тежки времена за България.

“Ако малките партии са повече, ще е безсмислено да се водят разговори за съставяне на правителство. Към този момент просто не виждам как и с кого може да се направи правителство”, каза Борисов. – “От изявленията на всички към момента виждам, че те са с по 4-5% най-великите, така че да се организират и да си направят правителство”, допълни Борисов.

“Ако са подредени така отново ще си направят отново някой тройна-четворна коалиция – БСП, ДПС, „Цензурата“, а защо не и Реформаторският блок (РБ), като ги гледам каква политика водят, че освен ГЕРБ те друг противник нямат“, изтъкна още лидерът на ГЕРБ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.