Синдикати и работодатели единни против ремонта на бюджета

След АМ "Хемус" премиерът Борисов прекрати още обществени поръчки за над 600 милиона лева

Синдикалните централи и работодателските органидации, участващи в Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) се обявиха категорично против проекта на служебното правителство за актуализация на бюджета и единодушно обвиниха кабинета на Георги Близнашки в превишаване на правата, които конституцията дава на едно служебно правителство.

Пред участниците в НСТС председателят на Асоциация на индустриалния капитал в България Васил Велев прочете обща декларация на синдикатите и работодателите. В нея се изтъква, че „радикална актуализация на бюджета, особено в предлаганите значими размери, може да бъде предприета само и единствено по инициатива на действащо правителство и при работещо Народно събрание”.

Декларацията е подписана от Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска стопанска камара – съюз на българския бизнес, Българска търговско-промишлена палата, Конфедерация на работодателите и индустриалците в България, Конфедерация на независимите синдикати в България, Конфедерация на труда „Подкрепа”. Според всички тях, ако се налага, проект за актуализация на бюджета трябва да бъде изработен след изборите от легитимно и избрано от парламента правителство, а самият проект трябва да отразява политическите реалности в България след изборите.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.