Татяна Дончева: Докато Станишев води БСП, Боко и Боковците ще са щастливи

„Докато Станишев е начело на БСП, Бойко и Боковците ще са щастливи”, коментира в сутрешния блок на Нова тв председателката на “Движение 21” Татяна Дончева. Според нея в БСП протичат процеси, свързани с вдигането на партията на крака. По думите на бившата депутатка от БСП, „има много хора, които смятат, че единствения начин Сергей Станишев да освободи председателския пост в БСП е като замине в Брюксел, ама имат много здраве”.

Дончева смята, че лидерският пост в БСП не е открит, а кариерата на Станишев в Брюксел не означава освобождаване на председателския пост в БСП. „Един куп хора, които много биха искали Станишев да се махне, но не биха си мръднали пръста за това, искат той да си отиде сам. Няма да се случи. Мястото в БСП дава възможност на Станишев да продължава да реди конгреси, листи, депутати, делегати, сделки. Няма причина да се отказва от това. А те нямат механизъм и мнозинство, по които да га принудят да напусне поста”, категорична беше Татяна Дончева.

На въпрос възможни ли са предсрочни избори тя отговори, че има основания за такива искания, но това правителство и тази олигархична група, която го е наредила, има да довършва определени сделки, а за това трябва време.

„Това може да означава до края на годината, или до ранната пролет догодина, защото от октомври влиза бюджетната процедура и не е разумно в този момент да се разпуска кабинета”, аргументира се Татяна Дончева.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.