Татяна Дончева: Трите каки са за парлама, преговорите са в Банкя

Трите каки в парламента са само за парлама. Правителство ще има до 30 октомври, но преговорите за това се водят от Бойко Борисов в Банкя, коментира пред bTV лидерът на „Движение 21” Татяна Дончева. Тя оприличи консултациите в сградата на парламента на конкурс за държавен служител с предизвестен край.

“Чакам в края на седмицата Борисов да каже, че каките не са свършили работа и той взема нещата в свои ръце.(…) Борисов е говорил вече с когото му трябва, каза Дончева. Тя е на мнение, че Реформаторският блок не е стабилен политически субект и не е много добре да се обвързваш с него, ако искаш да управляваш.

„В България не може да се случи коалиция от типа, която наблюдаваме в Германия, защото втората партия в лицето на БСП има прекалено нисък резултат и една подобна коалиция няма да бъде стабилна”, изтъкна Дончева. По думите й БСП е слаба театралната школа, в която силовата групировка СИК вече много години режисира актьорите.

Съставянето на правителство е лидерски разговор, съгласи се индиректно с Татяна Дончева нейният бивш съпратиец в БСП, а сега зам.-председател на АБВ Ивайло Калфин, който също гостува тази сутрин в студиото на bTv. По думите му, коалиция става с политическо решение на лидерите и определяне на рамката, а едва след това сядат експертите и пишат програмата. Калфин оприличи 18-те приоритета на ГЕРБ на въпроси от лексикон и заяви, че не е много нормално разговорите да се водят само върху тях. Калфин за пореден път изтъкна, че единственият вариант за стабилна коалиция е ГЕРБ и БСП, като допълни, че България се нуждае от стабилна коалиция и поставяне на държавните интереси над политическите.

„Ние от АБВ бихме подкрепили коалиция между ГЕРБ и БСП, че дори и правителство на малцинството, но по определени теми. Коалиция между ГЕРБ, ПФ, РБ и АБВ е само аритметика”, обясни Калфин.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.