Бареков запозна синдикатите с управленската си програма

Лидерът на ББЦ Николай Бареков и икономическия му екип представиха акцентите в управленската си програма на кръгла маса в Народното събрание със синдикалните организации КНСБ и КТ “Подкрепа”. Така стана ясно, че ББЦ има намерение да въведе данъчна ваканция в някои сектори, както и да отпадне данъкът за старите сгради и да се опрости за една година такса „Смет“. Освен това се предвижда премахване на данък лихва и постепенно отпадане на плоския данък.

В консултациите участваха председателите на КНСБ – Пламен Димитров и на КТ “Подкрепа” – д-р Константин Тренчев и представители на двата синдиката. Както е известно, неотдавна екипът на ББЦ се срещна и с работодателските организации.

“Дошли сме не да говорим, а да слушаме какво ще ни кажат синдикатите. Искаме да чуем съветите и оценките на КНСБ и КТ „Подкрепа“ за ситуацията в страната”, заяви Николай Бареков. Лидерът на ББЦ декларира, че ако станеа министър-председател, диалогът със синдикатите и работодателските организации ще бъде постоянен.

Бареков запозна участниците в срещата с мнението си, че върви сценарий на ДПС и ГЕРБ, които целят овладяване на държавните ресурси и сформиране на нелегитимно управление в следващия парламент. “Политическата криза се нагнетява от партиите в парламента, които отказват да работят”, подчерта лидерът на ББЦ.

Николай Бареков съобщи, че до 15 август ще е готова управленската програма на партията, която ще бъде изпратена на синдикатите, за да дадат своята оценка и препоръки.

„Кризата е преди всичко ценностно-морална, която преминава в политическа и няма как да не стане икономическа и социална“, коментира президентът на КТ “Подкрепа” д-р Константин Тренчев. Колегата му от КНСБ Пламен Димитров изтъкна, че както и да наречем кризата – морална, политическа или социална – все ще бъде вярно.

Синдикатите споделиха притесненията си заради хилядите хора, които ще останат без заплати и без работа заради блокираните средства на бизнеса в КТБ.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.