Календерска занесе постна пица в NTV и нарече депутатите на ББЦ “келнери”

Напусналите „България без цензура“ депутати предадоха избирателите си.„България без цензура“ не се предава, не се продава и продължава. Това обяви Мария Календерска, председател на Контролния съвет на партията в предаването „На светло“ по Нова телевизия.

“Каузата ББЦ ще е жива, докато има хора, които я помнят. Докато ние обикаляхме страната, събирахме идеите и пишехме нашата платформа, Светлин Танчев беше още депутат от ГЕРБ. Идеите на партията и Николай бяха предадени от безименни хора, хората, които дойдоха от ГЕРБ, ДБГ, НДСВ и потърсиха своя втори шанс за реализация. Бареков им го даде, покани ги наготово, на една готова идеология, на една готова идея, на една огромна вълна – своята вълна. Но те, когато влязоха в парламента и трябваше да отстояват това, за което ги бяха избрали нашите избиратели, решиха, че е по-удобно да помогнат на ГЕРБ”, обясни Календерска.

Тя подари на водещата Люба Кулезич желирана постна пица от времето на Дянков. „Тя е фалшива и е метафора на това, което се случва. Ясно е кой готви пицата в четворната коалиция, а бившите депутати на ББЦ са сервитьорите. Те трябва да направят сервирането на тази пица на хората по-приемливо. Остава въпроса за бакшиша“, обясни Календерска. Нова ТВ обаче цензурира председателката на Контролния съвет на ББЦ. Телевизията отряза кадрите с подаръка и спря предаването преди това.

Календерска проследи метаморфозата на депутатите от ББЦ – “пет стъпки – пет гласувания, които ясно говорят като какви работят в НС тези народни представители – като антиГЕРБ или като подръжници на ГЕРБ”: На 7.11 те гласуваха за Борисов за премиер, за структурата на правителството, против състава му. След този вот Светлин Танчев взима Комисия за еврофондовете. На 18.12 подкрепиха Закона за МВР на Цветанов – нещо, което нашите избиратели не подкрепят. На 19.12 гласуваха за прехвърляне на пенсионните фондове в НОИ, което също е в разрез с идеите на ББЦ и след това бе удължен лицензът на ТЕЦ „Бобов дол“. На 25.02 подкрепиха тегленето на 16 млрд. лева външен дълг, което е в разрез с позицията на ББЦ и Румен Йончев взе Комисия за българите в чужбина. Сега, след като подкрепиха Бъчварова за вътрешен министър, какво ще се случи – Росен Петров ще вземе предаване по Канал 1?“, иронизира случващото се Календерска.

За отношенията си с Николай Бареков тя бе категорична, че ще останат заедно, докато между тях има любов, която да ги свързва.

Свързани публикации

1 Comment

  1. Коректността изисква да признаем, че Календерска е права. Депутатите от ББЦ извършиха нечувана по мащаби те си подмяна. Явно е, че са се продали. А Любен Дилов кой го би да пита по телевизията: Приличам ли ви на купен? Да, приличаш като ти знам биографията.
    Въпросът с поведението на бившите депутати на ББЦ не е проблем на Бареков – проблемът е на цялата ни политическа система и на целия народ, в крайна сметка, че подобни уродливи явления могат да се случват.

Leave a Reply

Your email address will not be published.