Росен Петров: У нас е по-трудно да отвориш магазин, отколкото US-база

Обявеното от “България без цензура” откриване на 1 млн. работни места за два мандата е амбициозна задача, но не и непостижима. ББЦ дава не само обещание за справяне с безработицата, но и мерките, с които да се случи. Това каза зам.-председателят на ББЦ Росен Петров в предаването “Събуди се” по Нова ТВ. Петров критикува многото бюрократични спънки пред бизнеса у нас и обеща мерки за намаляване на административната тежест.

“У нас да отвориш магазин е по-трудно, отколкото да отвориш американска военна база. За да бъдеш таксиджия са нужни 49 документа, а да си вземеш оръжие, далеч по малко, което не е нормално”, изтъкна Росен Петров. Той бе категоричен, че трябва да се сложи край на рекета, който се налага на бизнеса, защото в противен случай токът пак ще си скача с 50% и хората пак ще излязат по улиците.

Росен Петров посочи, че за да случи откриването на стотици хиляди работни места трябва да се подпомогне бизнесът. Според него държавата може да създаде облекчени условия за предприемачите, но в замяна ББЦ ще настоява да се наемат нови работници.

Когато политиците не изпълняват обещанията си, самото общество им налага санкции, каза Петров и припомни, че доказателство за това е, че от началото на прехода няма правителство с два успешни последователни мандата.

Росен Петров увери, че кампанията на ББЦ на тези избори ще бъде позитивна. “Нека водим битката на вота с управленски програми, а не с лични нападки”, призова зам.-председателят на ББЦ.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.