Бареков: Цв. Василев ме предупреди, че ще бъда в опозиция

Още преди парламентарните избори лидерът на „България без цензура“ е бил предупреден от банкера Цветан Василев, че ще се готви проект за коалиция, така че Бареков да остане в опозиция. Това съобщи самият той по време на пресконференция в офиса на партията.

На 25 май 2014 г. неочаквано ББЦ и Бареков спечелиха 11% на изборите за Европейски парламент, припомни Бареков и разказа, че буквално на следващия ден са започнали брожения, които са завършили с поредица събития, едно от които – падането на КТБ.

През лятото на 2014 г. банкерът Цветан Василев потърсил среща с него в качеството му на евродепутат. Около 10 юни следобед двамата се срещат в лобито на един от хотелите близо до Европарламента. Тогава Василев му споделил, че се е виждал с политическите лидери на всичките големи партии, включително и Борисов. „Опитваше се да създаде политически отбор, който да му помогне да си спаси банката“, разказа Бареков. „Каза ми, че се е разбрал с другите партии да се направи някаква коалиция между ГЕРБ и БСП и ролята за мен била – Бареков да се оттегли в опозиция. Моята теза беше, че бизнесмен като Василев няма работа да прави договорки с политиците, защото политиците винаги ще „изработят“ бизнесмените, те си следват тяхната логика“, обясни лидерът на ББЦ и подчерта, че тогава все още не е имало дата за парламентарните избори. „От къде накъде да отивам в опозиция?“, възмути се евродепутатът.

„Направи ми впечатление, че иска всички да ни обедини в един отбор срещу Пеевски и ДПС. Имаше неистов страх Бареков да не направи грандиозни резултати и да обърка сметките на статуквото – страх не само у Василев, но и у всички партии“, разказа лидерът на ББЦ.

„Разговорът завърши с моето мнение, че в най-скоро време банката му ще рухне, защото се създава такова усещане в медиите“, посочи още Бареков. Пред Василев той е бил категоричен, че не може да има коалиция преди изборите и не може да излъже избирателите си.

„Сега е хубаво да проговорят всички за срещите си с Василев – Местан, Станишев, Първанов, Костов, Каракачанов, Симеонов“, призова Бареков и се мотивира: „Аз останах с впечатление, че е минал през всички тях и е разговарял“.

След срещата на Василев с Борисов и политиците започва заговор за разбиване на ББЦ и чрез дърпане на хора от партията. Изкача Славчев и казва как бил на къса каишка, давал показания пред нотариус, малко след това – Яне Янев, малко преди това Христо Иванов от Протестна мрежа си купува два пъти поста на министър в два кабинета, засипа прокуратурата и НАП с гадни, лъжливи компромати срещу мен и моето семейство.

Веднага след срещите на Василев с лидерите на големите партии и на определени лидери на малки партии в Белград започва атака срещу Бареков и ББЦ. Започва създаване и финансиране на Патриотичния фронт, възраждане на проекта АБВ, наливане на пари в Реформаторския блок. Те получиха пари и финансиране за своята кампания. Имаше много почтени български бизнесмени, които бяха готови да подкрепят партия ББЦ с разрешените от закона средства, но им беше забранено да се срещат с мен, после те си изключиха телефоните, разказа лидерът на ББЦ.

„Създава се ПФ, АБВ и РБ влизат в управлението. Със 17% и 500 хил. гласа – Бареков е смазан в Брюксел, а те да управляват“, онагледи ситуацията лидерът на ББЦ, но бе категоричен, че ще се бори до край: „ Достатъчно луд съм да се боря до смърт с тези хора“.

„Кой“ е ясно, „кой“ са всички те – целият политически елит на България, техните началници, политически лидери и няколко олигарси – единият в изгнание, а другият купи парламентарна група срещу жълти стотинки.

Лидерът на МББЦ Никола Митев зададе публичен въпрос – защо трябваше Василев да проговори пред Явор Дачков, за да отговори Борисов? Какво други се крие? „Има комисия, която разследва КТБ, всички лидери да дадат обяснения какъв е приносът им за разрушаване на тази банка! Малкият и среден бизнес беше разрушен, след като банката затвори врати“, обясни Митев. Бареков от своя страна призова да се отговори и на въпроса кой създаде тази банка.

Бареков разказа и за протестите от лятото на 2013 г. „Борисов каза, че когато ГЕРБ са си издърпали симпатизантите, са останали 100 човека, но пропусна да каже, че половината от протестиращите бяха на Борисов, а другата – на Бареков. Протестът „Кой“ след 14 юни 2013 г. се превърна в политически сблъсък на площада. Още на следващия ден извадихме хиляди хора на протеста, наши бяха клоуните със затворнически дрехи, половината плакати, монетите с Пеевски и Борисов. Всеки ден хиляди хора бяха вадени на площадите на София“, призна Бареков. „Ние участвахме, защото не приемахме ситуацията в страната, задкулисните сделки между ГЕРБ и ДПС. Василев на няколко пъти ме е молил в протеста срещу Пеевски да се включат колкото се може повече хора“, обясни лидерът на ББЦ.

По думите му именно заради хората от февруари, от крайните квартали е имало протести цяло лято през 2013 г. Те са били с една единствена надежда – „Този цирк да спре, да няма гаври с народа, но вместо това получихме обратно всички тези в парламента“, заяви Бареков.

Той обяви, че за кмет на София ще издигне кандидат, благодарение на когото тези протести са станали многохилядни.

„Единственият път е предсрочни избори. Това чудо не може да продължава. Ковачки да държи 15 човека за ушите и да им нарежда как да гласуват, за да изкарат ПФ от управлението и да влезе Ковачки.

Искаме оставката на Христо Иванов и Петър Москов – защото 6 месеца не внесоха закон за нито една реформа. Има една смешна стратегийка. А ние искахме да паднат имунитетите на депутате, отзоваване на народни представители от парламента, мажоритарни избори. Нищо от това не стана“, заяви лидерът на ББЦ.

(Източник: www.barekov.com)

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.