ББЦ планира да създаде Министерство на демографията

„България без цензура“ предвижда създаване на Министерство на демографията и на миграционните въпроси. Това е записано в управленската програма на формацията, представена днес от нейния лидер Николай Бареков.

„Нашият центристки национализъм включва образование и социално приобщаване на населението. Образованият национализъм включва нашите мерки“, изтъкна Бареков, цитиран от своя пресцентър. Той е категоричен, че ако дойде момент ББЦ да заеме мястото на ДПС в парламента и да решава кой ще управлява България, то ще постави своята програма и ще настоява да получи това ново министерство.

В основата на управленската програма на ББЦ е отварянето на 1 милион работни места за 8 години.

„Предлагаме работеща програма, която при шанс за реализация, ще покаже на българите резултати още през първите 1-2 години“, категоричен бе Бареков. Той увери, че социалната политика, която предлага ББЦ е уникална, а всичко в програмата е подчинено на основната цел – създаване на работни места.

В програмата се акцентира върху четири проблема – неграмотност, демографска криза, социална сегрегация и безработицата,като основен е демографската катастрофа.

„Половин милион българи в трудоспособна възраст са безработни у нас, а 2 милиона, ако бяха в България, също щяха да са без работа. С тези 1 милион работни места искаме да върнем част от тези българи в родината, както и да намерим работа на образованите хора с професии на вътрешния пазар на труда, обясни Бареков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.