Бареков: Надявам се депутатите да подкрепят закона „Чисти ръце”

Надяваме се депутатите да подкрепят закона на ББЦ „Чисти ръце”, защото той, образно казано, слага червена линия между т.нар мафия и сенчестата част от българската политика и тези, които искат да защитават гражданските принципи на правене на политика. Това заяви лидерът на партия “България без цензура” Николай Бареков в интервю за предаването “Това е България” на радио “Фокус”. Бареков изтъкна, че този законопроект е за българските политици и ще има санкционираща функция до толкова, до колкото, хората, които са били уличени в злоупотреба с власт или в неправомерно забогатяване, ще бъдат оповестявани и отстранявани от длъжност.
На въпрос дали е разговарял с депутати от различни парламентарни групи за възможността да подкрепят този законопроект, Бареков отвърна, че е разговарял с представители на няколко парламентарни групи.
„Проблемът беше в това, че всички казаха следното – „Да, ние ще подкрепим този законопроект, той ни допада, даже ще работим по неговото усъвършенстване, но знаеш, че има едно решение на парламентарната група и то ако е против закона, против Бареков, ние няма как да престъпим партийната повеля”, обясни Бареков. По думите му, това са казали депутати и от ГЕРБ, и от БСП.
„Въпреки всичко, ще има депутати – и това ще бъде приятната изненада за този парламент в неговия му край според мен, от ГЕРБ и от БСП ще има хора, които ще подкрепят този законопроект, демонстрира оптимизъм лидерът на ББЦ. Бареков коментира, че с тази си подкрепа, тези депутати ще поставят началото на новото делене на българската политическа класа – на хора, които искат да работят на чисто и на такива, които искат да работят на тъмно.
„Не казваме, че сме внесли панацея или нещо, което изглежда като съвършеното лекарство срещу корупцията, но сме демонстрирали политическата воля да сме първите, които са направили крачката, която може да промени изцяло начина на правене на политика в България. Молим депутатите от парламента да поемат подадената ръка от нашата формация „България без цензура” и правейки този жест, този парламент има шанс на финала поне да се запише със славни букви или поне по-добре в българската история, каза още Бареков в интервюто са за радио „Фокус”.

Свързани публикации

10 Comments

  1. Антикорупционната комисия на Сидеров не работи близо шест месеца, на какво се дължи този факт? Това не беше ли пореден политически ход, които целеше да прикрие следите на отбрана група хора? Трябва да се прие закон, който да разследва всички деяния на политиците. Но не да се стига само да разследване, а да има и присъди.

  2. Интересно ми е сега дали ГЕРБерските и Червениоте ла*на ще подкрепят закона , защото те най много ще бъдат засегнати. Боковци, Станишевци и всички тях ни производни.

  3. И ние се надяваме на същото. Успех в прочистването на далавери и корупция!

  4. Тази страна има нужда точно от това, някой с твърда ръка да оправи нещата а не само да хленчи и да се оправдава както всички досегашни управляващи. Давай Бареков, смело напред. Един по един трябва да бъдат изметени всички наши поробители и грабители, всичките.

  5. Интересно ми е сега какво ще стане , в НС трябва да са наясно че ако не го подкрепят закона и е много вероятно народът да въстане срещу всичките тях – понеже явно те всичките ще са крадци. Или ще го подкрепят и всички грабители ще идат на топло и България най накрая ще се оправи. А дано.

  6. Силно се съмнявам да го подкрепят, това означава , че сами си слагат бесилката! Всички знаем колко са нацапани в парламента и един няма да излезе сух от ситуацията, но все пак се надявам да го прокарат като закон и най-накрая да се изкара всичко на светло!

  7. Партийната воля е непристъпна, що се отнася за партията на Борисов, Станишев и Доган.

  8. И аз се надявам, но не ми се вярва депутатите да се навият на подобно нещо.

  9. Сега да видим политическата воля на политиците в Парламента доколко са готови да застанат зад прозрачно управление и дали единствената им цел да бъдат във властта не е само да се обогатят на гърба на хората.

  10. Ситуацията е такава Подкрепяш закона значи си със чисти ръце не го подкрепяш значи си набъркал дълбоко в кацата и са ти толкова мръсни ръцете че и затворът ще ти е малко, сега големият въпрос е кой са повече в НС тези с чистите или тези с мръсните ръце.

Leave a Reply

Your email address will not be published.