Бареков призова НДСВ да се влее в ББЦ

Подкрепям Соломон Паси в призива му за закриване на НДСВ. За да остане тази партия прозападна, проевропейска и прагматична предлагам на предстоящия конгрес на ПП “България без цензура” на 30 август във Варна НДСВ да обяви вливането си в големия центристки патриотичен блок, воден от ББЦ.
Това заяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков, цитиран от своя пресцентър. Според него този ход би бил приет като добра идея и би бил приветстван от всички водещи политици в НДСВ, които през годините дадоха своя принос за приемането ни в НАТО и ЕС.
Чрез диалога и контактите ми с ключови фактори в Европейския парламент като Джефри ван Орден и Ги Верхофстад ще съдействам това сливане да бъде прието като добър знак за градивното и далновидно сътрудничество между консервативната и либералната идея на центристка база, заявява лидерът на ББЦ.

Така НДСВ няма да умре, а ще се влее в един бъдещ незаобиколим фактор в българското Народно събрание и Европейския парламент и ще има смисъл от краткото, но забележително съществуване на тази партия. Надявам се, че Симеон Сакскобургготски ще погледне с добро око на това приятелско предложение и ще подтикне активисти на НДСВ, макар и броящи се на пръстите на едната ръка, да направят този достоен ход, казва Бареков

Свързани публикации

5 Comments

  1. Ако искат да оцелеят, това им е играта на НДСВ.

  2. Алчната Първанова я знае всеки, така че отказът от коалиция, е вероятно това, че си е надценила възможностите!

  3. Що не кажете ясно какво се случва, бе хора? Случило се е следното: Водили са преговори. Първанова казала – ние сме големи специалисти, много морални, модерни, европейски и т.н. и имаме зад нас около 1 000 000 гласа. ЗАтова, понеже сме голяма работа, дайте ни първите места във всички листи. А ББЦ им казали, доколкото се подразбира от думите на Първанова в медиите, че са малка маргинална партия от файтонен тип, която искат повече за калабалък и че дават на първанова едно място, което може да влезе ако партията влезе във властта. Понеже Първанова не иска да признае, всичко това коалицията пропаднала и сега който все още е останал в тази партия се спасява, както предложи и Соломон Паси.

  4. Обединения трябват преди изборите, а наистина НДСВ няма бъдеще. След като СВ не е там НД не въодушевява никого.

Leave a Reply

Your email address will not be published.