Бареков: Василев е поднесъл на Борисов главата ми на тепсия

„Мисля, че по време на срещата между Бойко Борисов и Цветан Василев в гаража в Банкя, за която премиерът си призна, споменавайки и моето име, Василев е поднесъл главата ми на Борисов“. Това каза лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков по време на пресконференция във Варна.

Борисов трябва да отговори беше ли му предложена моята глава на тепсия от Цветан Василев, това ли беше цената на сделката: „Аз ще ударя Бареков, ти ще спасиш банката“, настоя лидерът на ББЦ и заяви, че това би обяснило много от последвалите събития – серията атаки срещу него, семейството му и партия „България без цензура“, немотивираните оставки на Ангел Славчев, Росен Петров, Георги Ковачев, Калина Крумова, данъчните проверки, в които се проверява дори 9-месечния му син и къщата на баба му в Пловдив.

В партия „България без цензура“ е имало вътрешни хора на Цветан Василев, които освен заплата в партията, са взимали и втора заплата от банкера, смята Бареков. Такива според него са били Стефан Кенов, Ангел Славчев и Росен Петров.

Решението е било Бареков да бъде оттеглен в опозиция, за което е признал и самият Цветан Василев при срещата си с Бареков в Брюксел. „Тогава Василев ми каза: „Аз съм се разбрал с ГЕРБ, ДПС, БСП. Правим голяма коалиция, която ще спасява банката. Борисов се плаши от тебе и трябва да се оттеглиш в опозиция“. Лидерът на ББЦ не е бил съгласен с такава договорка, заради което са последвали и атаките срещу него и партията.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.