Мария Календерска: Ще съм като граничарско куче, ако стане кмет на София

Смятам да бъда граничарското куче на изхода на финансовия отдел на Столична община. Ще покажа къде са дупките и корупционните схеми без да отричам направеното и ще извадя столицата от летаргията като в поговорката „Кучетата си лаят, керванът си върви“.

Основните ми приоритети са справянето с нелегалните емигранти в центъра и образованието. Това обяви в неделя издигнатата от инициативен комитет и подкрепена от „България без цензура“ за кандидат-кмет на София Мария Календерска. Тя е член на висшето ръководство на ББЦ и спътница в живота на лидера на партията Николай Бареков. Неотдавна стана известно, че е и симпатизант на “Протестна мрежа” и е участвала в някои от акциите на тази неправителствена организация.

„Издигаме млад човек, неопетнен, който да води тази битка със статуквото. Г-жа Йорданка Фандъкова е добрата фея, тя казва добрите новини, но лицето на столичния Общински съвет зад нея е като картината “Викът” на Едвард Мунк. Това е грозното лице на корупцията, в която участват всички политически сили“. Така Бареков, цитиран от едноименния сайт, аргументира кандидатурата на Календерска. От неговите и нейните думи излиза, че при успех на местния вот Календерска има намерение да управлява София заедно с привършващата своя втори мандат Йорданка Фандъкова.

Мария Календерска заяви, че като представител на ББЦ има претенцията, че може да застане до Фандъкова и да изисква. „Всички други просто управляват заедно с кмета и с ГЕРБ. Радан Кънев беше силен преди да започне да управлява с Борисов, сега е едно чихуахуа в неговата чанта, а Патриотите са като дакел на каишка, който се дърпа от време на време, но все пак върви в зададената му посока. В този дух аз заявявам, че ще лая срещу котараците, вълците и чакалите”, обобщи Календерска със символика предстоящата й битка.

Снимка: barecov.com

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.