Бареков: Сметната палата лъже, че ББЦ е закъсняла с декларацията си

„Сметната палата гилотинира нашата партия с едно лъжливо твърдение, че декларацията ни не е подадена в срок. Срокът е 31 март, точно тогава тя е подадена”. Това заяви за пореден път през последната седмица лидерът на „България без цензура” Николай Бареков – този път в студиото на Нова ТВ. Според Бареков става въпрос за дребен пропуск: „Подадохме си в срок декларацията пред Сметната палата, междувременно беше сменено ръководството на Сметната палата, а „България без цензура” е единствената партия без представител вътре”. По думите на лидера на ББЦ никой от Сметната палата не е потърсил представител на ББЦ след подаването на декларацията, а в партията научили от електронното издание на вестник „Дневник”, че според Сметната палата в подадената декларация липсват ЕГН-та на 10% от дарителите, както и че данните били в грешния формат, защото били в PDF, а не в ЕXCEL, което веднага било коригирано.

“Ако се стигне до отнемане на субсидията, ще сезираме Европейската сметна палата и съда в Страсбург”, заяви Бареков. Той е на мнение, че от 10 дни се развива сценарий за унищожаване на „България без цензура”, а освен това всяка голяма партия, която загуби субсидията е обречена, защото няма как да си издържа местните структури, няма как да си плаща офисите.

„Има ли някой вестник, който да не обслужва управлението?”, попита Бареков и сам си отговори: „Няма”. По думите му, “в момента има една голяма братска прегръдка между ГЕРБ и ДПС и това е скритото управление на България”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.