Бареков протяга ръка на БСП, ако се реформира

Аако БСП се реформира, има протегната ръка от ББЦ за съвместно експертно правителство. Това съобщи пред парламентарните репортери лидерът на “България без цензура” Николай Бареков.

Като гледам цялата ситуация в парламента, единствената нормална партия, която се държи нормално в цялата ситуация, като изключим ръководството и е БСП, коментира Бареков. По думите му „това е най-нормалната партия в момента, там проблемът е Станишев и Моника”.

“БСП трябва да се реформира и да се освободи от старите муцуни в ръководството. Ако успеят да стегнат редици и промяната е качествена, ще им предложа да ме подкрепят и да управляваме заедно“, посочи Николай Бареков. Той прогнозира, че ако млади хора поемат БСП, то партията “все ще има 40, 50 депутата в НС и, ако е такова положението ще предложа БСП да идва при нас и с нея да правя правителство и да управлявам… на мен ще ми трябват депутати”.

Никога няма да се коалираме с ГЕРБ, категоричен бе Николай Бареков. Той изрази увереност, че ББЦ и коалиционните й партньори ще влязат в НС след предсрочния вот с внушителна парламентарна група от поне 70-80 депутати.

Лидерът на ББЦ отново бе категоричен, че трябва да има предсрочен вот и да се излъчи служебно правителство от партиите, които са спечелили европейските избори.

“Готов съм за министър-председател, да съставя правителство и да управлявам. Разбира се, че ще търся коалиционни партньори, ако гласовете не ни стигнат. Трябва да имаме всички опции пред нас“, обясни Бареков предложението си към БСП. Според лидера на ББЦ вече е ясно, че ГЕРБ и ДПС са се договорили за съвместно управление.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.