Бареков: Коалицията около ББЦ ще се разширява

Коалицията около „България без цензура“ е единна и ще се разширява. Това обяви лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков след днешното заседание на Изпълнителния съвет. На него присъстваха и коалиционните партньори на ББЦ – председателите на ЗНС Румен Йончев и на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов, които опровергаха манипулативните информации, че съюзът е пред разпад след напускането на ВМРО. По думите им, трите формации са заедно и започват още по-активно да работят за добро представяне на парламентарните избори.
Няма сътресения след напускането на ВМРО, даже техни структури се присъединяват към нас, коментира Бареков. Той призова Ангел Джамбазки да преосмисли позицията си на евродепутат в групата на ЕКР и ясно да се обозначи – или да напусне ЕП, или да остане лоялен към ценностите на групата. „Смятам, че е съвестен евродепутат и има бъдеще. Има обаче проблем – за да бъде приет при консерваторите, аз трябваше да подпиша декларация – гаранция, че ще остане лоялен към групата. А като отиде ВМРО при НФСБ, отива при партньор на ЮКИП на Найджъл Фарадж, който е от най-големите критици и противници на консерваторите и Дейвид Камерън. Така се подменя и вотът на българите – те не са гласували за представители на крайните националисти в ЕП“, посочи Бареков.
Николай Бареков обяви, че нови партии искат да влязат в коалицията, като между тях са БДС „Радикали“ и Съюзът на свободните демократи. Решението за тяхното приемане обаче ще се взема от коалиционния съвет.
Коалицията ще избере свой председател, както и свои говорители – зам.-председателите на ББЦ Рада Коджабашева, Росен Петров и Светлин Танчев и по един представител от ЗНС и Гергьовден. Ще се реши и под каква форма и с каква регистрация ще се яви коалицията на изборите.
Бареков даде срок на президента Росен Плевнелиев до една седмица да отговори на искането на ББЦ за правото й да има свой представител в ЦИК. За такъв е определен общинският лидер на партията в Перник Катя Иванова.

Снимка:barecov.com

Свързани публикации

7 Comments

  1. ББЦ ще се разширява, защото те са патриотите, които мислят за народа си!

  2. Плявата си отиде-остават честните .Това се оценява от хората

  3. Нормално е.Когато се работи честно-хората ще го оценят.Доказаха го и на изборите

  4. Истинските патриоти в българската политика са хората около Николай Бареков

  5. Хората се осъзнаха и избират промяната към по-добро.

  6. Логично продължение на успеха от миналите избори, подкрепата за ББЦ расте.

Leave a Reply

Your email address will not be published.