Бареков пита “Протестна мрежа” за ролята и целите им в протестите през 2013 г.

Лидерът на ББЦ и евродепутат Николай Бареков разпространи свое открито писмо до “Протестна мрежа”, в което настоява да получи отговор за истинската роля на организацията в протестите през 2013 година, както и каква е тяхната концепция за стратегически важните реформи в страната.

Ето и пълният текст на писмото:

Скъпи колеги от „Протестна мрежа“,

С това открито писмо до вас, съдържащо седем въпроса, които нормалните граждани си задаваме, на първо място бих искал да ви благодаря за целенасочената атака, която проведохте срещу мен, моето семейство и моята партия. По една случайност тази атака изцяло обслужи и съвпадна с интересите на олигархията и политическото статукво. Чрез нея обаче аз се превърнах в по-силен, в по-легитимиран и на практика в политическото лице с най-прозрачни доходи и битие в държавата.

Сега е мой ред да задам няколко наболели въпроса към вас, с които да защитите имиджа си на стожери на гражданската позиция.

1. Готови ли сте да назовете имената на всички български олигарси, които ограбиха народа по време на прехода и какво сте направили за тяхното обществено разобличаване?

2. Смятате ли, че целите на протестите през февруари – юни 2013 г. бяха подменени в движение и как виждате своята роля?

3. Кои от представителите на Протестна мрежа, без да са се явявали на избори, заеха важни и ключови политически и административни позиции във второто правителство Борисов и екипа на Росен Плевнелиев?

4. Защо обществото все още не е чуло вашата активна позиция относно разграбването на моята парламентарна група от страна на олигархията и статуквото? За тези депутати гласуваха 200 хиляди български граждани.

5. Каква е вашата концепция за реформи в държавата в темите правосъдие, здравеопазване, образование, социална политика и енергетика и защо подкрепените от вас министри (един от които е активен ваш член – Христо Иванов) не осъществяват въпросните реформи, нито правят смислени опити за това през изминалата близо половин година?

6. Вярно ли е, че протестите срещу модела „КОЙ“, започнали на 14 юни 2014 година, са били на партия ГЕРБ, а вие само сте послужили за гражданска маска и сте приели ролята на актьори, които да гарантират шоуто и „независимостта“ на протеста. Аз лично познавам много граждани, които още тогава мислеха, че вашето участие в тези протести не е безкористно.

7. Накрая, скъпи будни и мрежести протестиращи, всички вие бяхте на улицата, когато кабинетът Орешарски изтегли дълг от 1 млрд. лв. Сега за 3 месеца новата четворна коалиция, подкрепяна от ДПС и Ковачки, гласува нови 16 млрд. лв. дълг. Умишлено ли проспахте това събитие или знаете нещо повече за тази сделка, което ние, обикновените граждани няма как да знаем?

С отговорите на тези въпроси вие ще докажете, че работите про боно обществото и сте лоялни на принципите си. Ао не отговорите, значи сте осъзнали, че бяхте използвани и употребени от страна на политиците и олигархията за осъществяване на техните цели в парламента и извън него. Вие имате сериозен принос за ролята ми на единствена опозиция на статуквото в България, която осмисля присъствието ми в българската политика.

Оставам отворен за диалог, въпреки че благодарение на вас бях хвърлен на кучетата, които държавата насъска срещу мен, моето семейство и невръстните ми деца.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.