Трима са номинираните да оглавят АБВ, вотът е на 25 април

АБВ е готова с бюлетината за предстоящите избори за лидер на партията. Номинациите за поста са три, подредени по азбучен ред. Освен досегашният председател в оставка президентът (2002-2012) Георги Първанов, номинации за участие във вота определен за 25 април, са получили председателят на общинската организация на партията в Русе Стелиян Стефанов и областният управителна на Пазарджик Трендафил Величков. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ заместник-председателят на АБВ Румен Петков.

Встрани от темата Петков коментира предложенията за реформи в съдебната система. По думите му идеите на АБВ за преструктуриране на сектора са конкретни и плод на задълбочени консултации със специалисти и представители на съдебната власт, включително и с правосъдния министър.

Румен Петков взе отношение и по повторния инцидент с боеприпаси в Иганово. „Това е институционален проблем. Това е много сериозен проблем и на МВР и на Икономическото министерство, доколкото то е принципал там. Аз вярвам, че професионалното ръководство на МВР ще направи всичко възможно да стигне до истината“, посочи депутатът.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.