Румен Петков: Недопустимо е лидер на БСП да отсъства от КСНС

„Недопустимо е лидерът на партия мандатоносител, каквато е БСП, да отсъства от толкова важно заседание на КСНС като това, на което преди дни бе изградена официалната позиция на България по казуса с Украйна. Такова нещо не се е случвало от началото на прехода”. Това заяви бившият депутат от БСП и настоящ активист на АБВ Румен Петков в студиото на „Здравей, България“ по Нова телевизия. По думите му в настоящата напрегната политическа обстановка, страната ни е длъжна да има ясна позиция, която защитава националните ни интереси и която е изградена на базата на задълбочен анализ на всички фактори, довели до кризата в Украйна. По думите на Румен Петков, вместо това от ПГ на БСП продължават да дават разнопосочни сигнали, въпреки, че нейното ръководство участва в заседанието при държавния глава.
Според Петков подобни решения на ръководството на БСП затвърждават негативното наблюдение, че партията – основен мандатоносител не участва качествено в управлението на държавата. Петков коментира, че тази теза, намира подкрепа и в последното публично взаимодействие между ГЕРБ и ДПС, чиито лидери успяха да договорят на кафе изглаждането на един от многобройните проблеми на новия Изборен кодекс.
„Порокът на този Изборен кодекс е, че търпи тълкувания. Той е написан така, че всеки може да го чете, както прецени. БСП е унизена, поставена в ъгъла. Казано ѝ е, че е забъркала проблема с Изборния кодекс. Затова ДПС и ГЕРБ ще решат проблема, а по-несериозните играчи да стоят по-настрани за малко. Борисов и Местан се представиха като отговорните хора. А съпътстващите величини БСП и „Атака” не са необходими при решаването на този въпрос. ДПС е партията, която прави политика, БСП е мандатоносителят. Такъв шамар БСП не е получавала от 1990 година“, категоричен бе той.
В заключение Румен Петков коментира и действията на президента Росен Плевнелиев при посещението му в Австрия, които провокираха пореден скандал около името на държавния глава. Според Петков е абсолютно недопустимо Плевнелиев да провежда тайна закрита среща с ръководството на EVN. В тази връзка той отправи препоръка към държавния глава да помисли над възможността да се оттегли сам от заеманата от него национално отговорна длъжност.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.