АБВ се ангажира с възраждането на класата на образованието у нас

Учителите са в основата на българското възраждане в дните, когато това е националната ни тема и държавата трябва да погледне на тях именно като на възрожденци. За целта държавата трябва да спомогне за издигането на техния социален статус, а българските наука и просвета да се върнат на предишното място – доказано сред най-качествените в света. Това заяви е интервю за Канал 3 водачът на листата на ПП АБВ в Кърджалийски МИР Трендафил Величков в първия учебен ден. Новото българско възраждане е и каузата на АБВ, добави той.

В коментар на препоръката на Организацията за сигурност и сътрудничество ОССЕ към България да разреши агитацията на майчин език по време на предизборна кампания, Величков обясни, че в Кърджали принципът на разделение не е на българи и турци и въпросът на какъв език да се агитира не е най-важният. Принципът на разделение в региона е на бедни и на богати.
Величков коментира и злоупотребата на езиков и етнически принцип в Кържалийския регион, където в институциите се говори подчертано на турски език и всеки друг начин на комуникация е недобре приет в местната и държавни представителства в областта.
Преди служител да постъпи на работа в администрациите, трябва да полага изпит по български език, който по закон е официален, защото така е редно, коментира Величков.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.