Калфин: Поскъпването на тока е недопустимо

Увеличението на цената на тока е недопустимо, коментира пред Радио „Фокус“ Ивайло Калфин – водач на листата на АБВ в 25 МИР-София и в 3 МИР Варна. Той посочи две причини да не бъде вдигната цената на електрическата енергия: липсата на автономност на ДКЕВР и нуждата от прозрачност на вземането на такова решение, преди то да стане факт.
„На първо място, държавният регулатор не е независим орган. Служебното правителство оказа политически натиск на комисията, смени ръководството и й възложи задачи. Второ, не може с аргумента, че са натрупани загуби в енергетиката, да се увеличават драстично сметките за ток на хората. Някой трябва да обясни къде са натрупани загубите и кой носи отговорност за тях. Някой трябва да каже какво се случи с договора за „Уестингхаус“, кой подписа договорите за американските централи, кой включи близо 900 мегавата зелени мощности в рамките на една година“, аргументира се Калфин. Според него, отговорността лежи върху СДС, ГЕРБ и Драгомир Стойнев в качеството му на министър на енергетиката в правителството на Орешарски.
Ивайло Калфин каза още, че националната сигурност на България е застрашена от лоши управленци, от някои хора в служебното правителство, които вършат неща, които не са в тяхната компетенция.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.