Бареков пред Дол: ББЦ е естественият партньор на ГЕРБ

Председателят на ЕНП Жозеф Дол и зам.-председателят на групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП Николай Бареков проведоха среща в София днес в късния следобед. На нея Бареков разказа за писмото на Джефри ван Орден, в което той призовава Бойко Борисов да се състави център-дясно управление с участието на ББЦ. Като лидер на ББЦ Бареков заяви, че е право на ГЕРБ да предложи премиер и да покани другите партии за съставяне на коалиция, независимо от това дали тя ще е на малцинството.

„Смятаме, че естественият партньор в управлението може да е другата автентична център-дясно формация, а именно „България без цензура“. С г-н Дол се разбрахме за пет важни за България приоритета, за които нашата парламентарна група да се уговори с групата на ГЕРБ. Сред тях са енергетиката, реформи в правосъдието и събуждане на българската икономика чрез нови чуждестранни инвестиции. Ние ще подкрепим бъдещо управление, ако има приемлива център-дясно програма и приемлив състав на Министерския съвет“, заяви Бареков.

Лидерът на ББЦ заяви още, че не е допустимо национал-популистки формации с екзотични виждания за външната политика на страната да бъдат част от управлението на България.

Снимка: Пресцентър на ББЦ

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.