Депутатът Румен Йончев напуска Коалиция за България

Председателят на Земеделски народен съюз (ЗНС) Румен Йончев ще обяви на пресконференция от 14 часа в бургаския хотел “България” официалното си напускане от парламентарната група на Коалиция за България,  съобщиха от пресцентъра на “България без цензура”. Ще присъства лидерът на “България без цензура” Николай Бареков и представители на двете партии.

В петък от пресцентъра на БСП коментираха, че Земеделският народен съюз никога не е бил част от Коалиция за България и напускането на Румен Йончев не засяга целостта на коалицията. От „Позитано” 20 уточниха, че ЗНС, чийто председател е Румен Йончев, има само сключено двустранно споразумение за съвместно участие на Парламентарни избори 2013, което на практика се денонсира с напускането на депутата от парламентарната група на левицата.

Още на 25 януари Румен Йончев обяви пред медиите, че ЗНС има намерение да задълбочи партньорството си с „България без цензура”. По думите му, „не е тайна, че отдавна се готвим да бъдем заедно на европейските избори”.

Съгласно правилника за дейността на Народното събрание Румен Йончев става независим депутат. Той е първият народен представител, който напуска ПГ на Коалиция за България в сегашното 42-ро Народно събрание. С него групата на независимите вече ще е от четирима депутати.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.