Томислав Дончев ще става евродепутат?

На 19-то място сме по усвояване на еврофондове

Министърът по усвояване на средствата от ЕС и новоизбран член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ Томислав Дончев не отрече, че се готви да става евродепутат, въпреки че и не потвърди категорично тази кулоарна информация от вчерашното национално събрание на ГЕРБ.

Аз съм работил с всички европейски институции, считам, че мога да бъда полезен. Това заяви в сутрешния блок на БНТ  депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев. След което допълни: „Няма взето решение да оглавя листата на еврозиборите. Целта на ръководството е да се вземе най-доброто решение.”

Томислав Дончев прогнозира, че изборите за депутати през месец май ще бъдат последните мръсни избори, като се аргументира с „простата причина, че хората ще се уморят от такъв тип избори”.

Дончев коментира и вчерашното национално събрание на ГЕРБ, на което Бойко Борисов бе преизбран, а неговите заместници бяха увеличени на трима. Както е известно, по предложение на Борисов делегатите на събрание преизбраха за зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов, а заместници на Борисов станаха също кметовете на София и на Бургас Йорданка Фандъкова и Димитър Николов.

Не е грешка това, че Цветан Цветанов остана заместник-председател на партията, коментира Томислав Дончев. Той оцени като добър под, това, че двама от

зам.-председателите на лидера са кметове.  По думите на Томислав Дончев, реформата в ГЕРБ не е еднозначен акт, а процес, който едва започва и ще продължи през следващите години, а посоката е очевидна – разпределяне на работата между повече хора.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.