Цветанов: Няма нужда от ново коалиционно споразумение

Председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов отговори сдържано, но достатъчно категорично на призива на Радан Кънев ГЕРБ да слязат от метлата, както и на твърденията на Кънев, че е нужно ново коалиционно споразумение, а при липса на съгласие – и нови парламентарни избори.

Към настоящия момент имаме коалиционно споразумение между ГЕРБ и РБ, имаме парламентарна подкрепа от ПФ и АБВ, коментира Цветанов в кулоарите на Народното събрание в отговор на въпрос дали реформаторите могат да бъдат изместени от ДПС. Председателят на ПГ на ГЕРБ подчерта, че по никакъв начин не трябва да се говори за преформулиране на сега действащото коалиционно споразумение или за подписване на нов такъв договор с участието на друг политически субект. По думите на Цветанов, законите, които се приемат в Народното събрание, са се случили именно с гласовете на това мнозинство и с търсене на подкрепа от опозиционните партии по национално значими въпроси.

Не трябва емоцията да бъде водеща, каза Цветанов във връзка с коментарите и публикациите в социалните мрежи, в които се говори за ново коалиционно споразумение и избори.

„Убеден съм, че Радан Кънев има притеснения за всички неща, които се случват в последните десет дни в неговата парламентарна група, и това е една от формите, за да заговорим за разкол на правителството и отиване на предсрочни избори”, изтъкна Цветанов, цитиран от “Фокус”. След което подчерта, че партия ГЕРБ винаги от създаването си, сега и за в бъдеще е готова по всяко време на всякакви избори.

“Но нека се водим от интереса на държавата. Предстоят ни местни избори, които могат действително да дадат представа за реалната електорална подкрепа за всяка партия”, каза още Цветанов.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.