КСНС започна при засилени мерки за сигурност

Извънредното заседание на КСНС започна при засилени мерки за сигурност около сградата на “Дондуков”2. Президентът Росен Плевнелиев събра участниците в КСНС за да дискутират по темата „Актуалната политическа обстановка в страната и набелязване на мерки за излизане от политическата криза“. Оптимистичните очаквания от заседанието са членовете на КСНС да постигнат съгласие по датата за произвеждане на предсрочни парламентарни избори, както и да набележат неотложните задачи, които предстоят пред парламента и правителството до провеждането на този втори поред предсрочен вот.

При пристигането си за заседанието участниците в КСНС бяха необичайно мълчаливи. председателите на ГЕРБ, БСП и ДПС Бойко Борисов, Сергей Станишев и Лютви Местан не се спряха пред представителите на медиите. Мълчание при влизане в президентството запазиха и председателят на Народното събрание Михаил Миков, министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев, премиерът Пламен Орешарски, министри и депутати. Час преди сбирката при президента, в телефонно интервю за Нова тв Бойко Борисов заяви, че не вижда смисъл от КСНС.

Единствено Волен Сидеров се спря пред репортерите и дори им обеща да настоява за прякото излъчване на КСНС.

Няма да се учудя, ако в рамките на този парламент се направи правителство на ГЕРБ и БСП., заяви Сидеров и добави, че в момента тече трескаво договаряне. Лидерът на “Атака” каза още, че партията му е за бърза оставка на правителството и за бързи избори, но според него другите 3 основни партии в парламента са се отдръпнали.

На площада пред президентството има агитка на „Атака”. Присъстващите държат плакати с надписи „Оставка” и „Избори на 27 юли”.

Свързани публикации

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.